Shevchenko wrote:Pozdrav momci!Nadam se da ovo necete shvatiti kao spam i da cu dobiti odgovor!
Pravimo patch Regionalna Liga(PES11) imamo odradjeno vecinu igraca Vojvodine i to vrlo precizno u svakom pogledu,medjutim ako moze neko da mi da zvanicnu listu igraca koji su u prvom timu?Ja imam ovu:
Golmani :
1 Željko BRKIĆ ( kapiten )
12 Aleksandar KESIĆ
30 Đorđe LAZOVIĆ
32 Filip PAJOVIĆ
Odbrana :
2 Bojan NASTIĆ
5 Daniel MOJSOV
6 Branislav TRAJKOVIĆ
22 Miroslav VULIĆEVIĆ
23 Dušan NESTOROVIĆ
24 Dejan KARAN
15 Milko NOVAKOVIĆ
31 Vladan PAVLOVIĆ
Sredina :
3 Slobodan MEDOJEVIĆ
4 Nebojša KOSOVIĆ
7 Dejan MELEG
8 Janko TUMBASEVIĆ
10 Slobodan NOVAKOVIĆ
11 Nikola LAZETIĆ
13 Vuk MITOŠEVIĆ
16 Miroslav STEVANOVIĆ
17 Giorgi MEREBASHVILI
28 Nnaemeka AJURU
Napad :
9 Brana ILIĆ
14 Aboubakar OUMAROU
18 Yaw ANTWI
21 Nemanja BILBIJA
27 Aleksandar KATAI
E sad potrebne su mi informacije za sledece igrace o kojima ne znamo nista:
-10 Slobodan NOVAKOVIĆ
-4 Nebojša KOSOVIĆ
-7 Dejan MELEG
-2 Bojan NASTIĆ
Pored njih imamo sklpoljenu sledecu dvojicu medjutim nismo 100% sigurni da smo ih dobro odradili:
-16 Miroslav STEVANOVIĆ
-23 Dušan NESTOROVIĆ
Dakle ako moze prvo neko da mi kaze koji su sve igraci u prvom timu,tacnije da li smo dobro sklopili taj deo,a nakon toga sto vise informacije za navedene igrace,hvala!
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Imam generalno za početak veliku zamerku na PES 11 patch JSL, zašto se toliko nerealno uradilo za igrače iz naše lige? Mislim da retko ko u ovoj našoj ligi zaslužuje da ima ukupan skill iznad 70, a kamo li da prelazi 80. Na primer naš Vule je ukupan skill imao 79 čini mi se, a takav nema ni Ivanović. Takođe mi se nije dopalo na transferima, kada na primer sam doveo Kačara za svega 500.000 evra. A na primer Indjija i slični klubovi dovedu ladne vode Ben Arfu, Kaku i slično. Mislim da se malo više preteralo sa kvalitetom naših igrača, koji realno govoreći trebaju da budu ispod nivoa rumunskih klubova. A ne da budu u nivou Grka, Turaka, Ukrajinaca koji su svetlosnim godinama udaljeni od ovog ovde. A i muzika u pozadini je bezveze i nikakve veze sa sportom nema. Ne znam kome je interesantno da na primer Vojvodina bude u nivou Sevilje, a Partizan kao Real Madrid?
Voleo bi da nam ovde posaljes kakve karakteristike ste stavili za igrace Vojvodine, Zvezde i Partizana, posto pretpostavljam da će ovi klubovi biti u Regionalnoj Ligi? Da li bi hteo da podeliš sa nama te informacije, pa da ih prokomentarišemo zajedno i damo sugestije za igrače Vojvodine, ne bili što realnije "uradili" patch? Unapred hvala!
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Ja ti mogu odgovoriti za ovu trojicu.Reč je o još kadetima Vojvodine koji su tu i tamo pridodati prvom timu i ponekad igraju prijateljske utakmice sa manje jačim rivalima u prvenstvenim pauzama ili između dva meča.Licencirani su jer su zaista ekstra talentovani i to im je neka vrsta nagrade.Naravno, nastupaju za kadetske, ali i omladinske selekcije Vojvodine.
Nebojša Kosović je inače 1995. godište i član je čak mlađih kadeta.Igra klasičnog veznog igrača po sredini, ali isto tako ume da se snađe i u ulozi polušpica.Poprilično je visok za svoje godine, ali ne i nezgrapan, snažne je konstitucije, ali vitak.Ipak, zbog svega toga on nije od onih finih tehničara i driblera, ali zato ima izvanrednu dugu loptu kojom precizno može da upošljava saigrače napred ili da prebacuje loptu sa jedne na drugu stranu terena.Ipak, ono što ga najviše odlikuje jeste izuzetno, izuzetno razoran šut.Dobar je čak i u defanzivnim zadacima, ali možda je za nijansu sporiji.Zna da igra i glavom, nije što se toga tiče ni najbolji, ni najgori.Član je kadetske reprezentacije Crne Gore gde igra sa godinu dana starijim momcima, ali je opet najbolji igrač.
Dejan Meleg je 1994. godište, radi se o najboljem igraču kadetske reprezentacije Srbije i njenom organizatoru igre (dakle veznjak) .On je izuzetan talenat, momak koji poseduje određeni vic u igri, vanserijski dribler koji pritom ima i odličan pregled igre pa deli saigračima lopte kao na tacni.Ima fin pas i odlično radi pogotovo dribling iz okreta, ali često zbog toga već tako mlad trpi divljačke nasrtaje i startove protivničkih igrača.Poprilično je i brz (možda ne najbrži) i pogotovo izdržljiv jer je u stanju celu utakmicu da odigra u visokom ritmu i još štaviše da u kratkom vremenskom roku odigra više utakmica za razne selekcije (jer nastupa i za omladince i reprezentaciju) .Nižeg je srednjeg rasta i čini se idealne težine, a jednostavno zbog svog profila asistenta retko dolazi u priliku da igra glavom.Ima solidan i šut, ne toliko jak koliko precizan.Voli da šutira penale i to dobro radi.Možda je malo slabiji u duelima, ali to nadoknađuje virtuoznim znanjem driblanja.
Bojan Nastić je takođe 1994. godiše i reč je o levom beku koji je isto član kadetske reprezentacije Srbije.Ima atipičnu građu za beka jer je krupniji i relativno višlji, ali to ga ne sputava da dostiže veliku brzinu i da ima zavidnu tehniku.Precizan centaršut i čvrsta igra u duelima su mu najjača oružja, dobar je i u defanzivi gde ipak ponekad zna da "ispadne", međutim dosta retko.Ali igra u oba pravca i odlično prati igru.Dribling mu je dobar u trku, dok u mestu ipak zbog svojih fizičkih karakteristika nije toliko spretan.Iako se puno trudi i mnogo trči, često na samom kraju utakmice malo ostane bez daha, ali ništa strašno.Igra glavom mu je prosečna.
Zeljo brate JSL patch koji je do sada radjen nije imao pravog OF makera,OF Maker je osoba koja radi na ocenama i transferima igracima.Taj OF maker postajem sada ja tacnije cim zavrsimo krajem meseca Regionalnu Ligu koju radimo ja i jos jedan lik koji se razume u Edit i ta cuda.Ne volim da hvalim sebe,ali razumem se dosta u ovo i u Srbiji sto se ovoga tice zasigurno samo dvojica ljudi pored mene umeju da odrade ovo kako treba.Vulicevic ima 79 OV zato sto je PES tako uradjen.Naime primetices bekovi imaju vece ocene,a kada pogledas Vuliceviceve ocene pojedinacno to nije nista posebno,tacnije jeste super za nasu ligu gde je on odradjen rekao bih 95% tacno,kao drugi najbolji bek lige,odmah posle Pavleta Ninkova koji ima OV 81.
Probacu malo dublje da udjem ovo kako bih ti pojednostavio,recicu ti neke granice.Stoperi u malim klubovima JSL imaju prosecan DEF 73-74,dok recimo Vojvodina koja nema bas odlicnog stopera ako cemo realno ima DEF prosecan 75(Trajkovic,Karan),a recimo Mojsov koji je najbolji odbrambeni igrac Vose ove sezone ima DEF 76.
Sa druge strane postoji sajt PSD tamo se nalazi databaza nasih igraca(kompletirani Rad,OFK,PFK,CZV i Vosa + bolji igraci iz manjih klubova) tom sajtu moze svako da pristupi i iznese svoje misljenje u temama igraca gde svaki igrac ima svoju temu gde se na osnovu njegovih perfomansi u toku sezone iznose predloze sa povecanje/smanjivanje njegovih ocena.Dakle jos jednom ocene se menjaju igracu cesto,mi mu menjamo i gledamo da bude sto realnije.
Sa druge strane imas Mladena Krstajica koji ima DEF 83(samo da napomenem,atribut Defence vam navodim kao primer medjutim to je samo jedan od kljucnih atributa za stopera zajedno sa atributima Response i Body Balance) da li mislis da je to puno za njega?Pre mu je bilo 82,medjutim po zavrsetku kvalifikacija za LS digli smo mu sa 82 na 83 zato sto je odigrao izvanredno i pokazao koliko je bitan igrac za ekipu,a pri tom budimo realni bio je i svetska klasa i godinama jedan od najboljih u Bundes Ligi.
Hocu da ti kazem da se mi trudimo sto realnije da odradimo ocene igracima,a gledacemo da uradimo isto i ostalim ekipama u JSL ne samo manjim,zato sto kao sto sam rekao prethodni OF makeri nisu uopste ozbiljno shvatili svoj posao i igraci tipa Spartaka,Jagodine su imali OV 45-50 skroz onako lose odradjeno,bez ikakve ravnoteze.
Da napomenem,ako zelis da pricamo jos dublje o ovome i ako imas neke predloge,ili te zanima nesto daj mi tvoj MSN rado cu procaskati sa tobom na ovu temu.
ice
Hvala ti mnogo si mi pomogao,kada bi mogao jos priblizno za ove igrace da mi kazes njihovu visinu,tezinu?Priblizno?