Eh kada bi se gledala prosečna poseta ne bi bilo potrebe ni za reflektorima ni za stolicama ni za krovom i tako dalje. Što je najgore kada bi se gledala poseta nije bilo potrebe ni za bioskopom, ni za pozorištem, spensom...da su se gledali trenutna "poseta" odnosno opterećenost Novi Sad verovatno ne bi imao ovoliko bulevara, recimo. I tako dalje ne bi nam trebalo mnogo toga jer je u proteklih više od 20 godina sve otišlo u...Del_Boske wrote:Па погледај просечну посету.Pripadnik wrote:A što, šta te muči?
По мени нема ништа лоше у мањем пристојно попуњеном стадиону.
Ne pravi se stadion na osnovu prosečne posete, nečijih želja ili "realnog" stanja na tabeli. Stadion je objekat od opšteg društvenog interesa svih građana lokalne sredine a i šire i, između ostalih, objekat koji prevazilazi okvire samo jednog sportskog kluba. Stadion se planira i rade se ozbiljne analize i studije o potrebama grada jer je vrhunski sport izuzetno važan aspekt u razvoju stanovništva a samim tim i grada uopšte. Kada se noramalno razmišljalo, planiralo i radilo onda je stadion i bio planiran za do 10% od ukupnog broja procenjenih stanovnika, a to je značilo da je projektovan za 30 godina unapred!
Na ćalost nije se desilo a da se desilo, verovatno bi mi sada imali potpuno drugačiju situaciju danas.
Da ne dužim, šta je za tebe manji kapacitet? Meni je manji kapacitet 30000.
Treba ovaj grad da odluči šta želi, a mi treba kao deo javnosti da pokušamo da podignemo svest o tome ako već oni ne znaju!? Da li želi da razvija vrhunski sport ili želi da radi nešto drugo odnosno da svoj opstanak bazira na nekim drugim granama. S obzirom da su turizam, trgovina, sport glavne privredne grane na kojima je planirano da se grad razvija onda pitanje stadiona ne treba shvatiti olako.
Ono najbanalnije u celom projektu trenutna procena. Najvažnija je projekcija onoga što grad odnosno društvo želi da postigne. Najlakše je proceniti da sadašnjih 1000 do 2000 ljudi postavljanjem reflektora postane 5 do 10 hiljada ali šta ćemo ako je projekcija grada(opšti interes) ulazak FK Vojvodina u ligu šampiona, ako grad želi organizaciju nekih većih takmičenja,...
Vojvodina, u ligi šampiona recimo, je od višestrukog značaja za grad, okolinu pa i državu. Taj značaj prevazilazi značaj exita i sajma i ko zna čega sve. Pa sad ti vidi da li je i koliko kapacitet bitan i da li je potrebno proširiti pogled odnosno ne biti ograničen palanačkim mentalitetom.
Nisam hteo ovako na dugačko, pa sam skratio, ali ponela me diskusija ...