Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Pripadnik

Post by Pripadnik »

Del_Boske wrote:
Pripadnik wrote:A što, šta te muči?
Па погледај просечну посету.
По мени нема ништа лоше у мањем пристојно попуњеном стадиону.
Eh kada bi se gledala prosečna poseta ne bi bilo potrebe ni za reflektorima ni za stolicama ni za krovom i tako dalje. Što je najgore kada bi se gledala poseta nije bilo potrebe ni za bioskopom, ni za pozorištem, spensom...da su se gledali trenutna "poseta" odnosno opterećenost Novi Sad verovatno ne bi imao ovoliko bulevara, recimo. I tako dalje ne bi nam trebalo mnogo toga jer je u proteklih više od 20 godina sve otišlo u...

Ne pravi se stadion na osnovu prosečne posete, nečijih želja ili "realnog" stanja na tabeli. Stadion je objekat od opšteg društvenog interesa svih građana lokalne sredine a i šire i, između ostalih, objekat koji prevazilazi okvire samo jednog sportskog kluba. Stadion se planira i rade se ozbiljne analize i studije o potrebama grada jer je vrhunski sport izuzetno važan aspekt u razvoju stanovništva a samim tim i grada uopšte. Kada se noramalno razmišljalo, planiralo i radilo onda je stadion i bio planiran za do 10% od ukupnog broja procenjenih stanovnika, a to je značilo da je projektovan za 30 godina unapred!
Na ćalost nije se desilo a da se desilo, verovatno bi mi sada imali potpuno drugačiju situaciju danas.

Da ne dužim, šta je za tebe manji kapacitet? Meni je manji kapacitet 30000.

Treba ovaj grad da odluči šta želi, a mi treba kao deo javnosti da pokušamo da podignemo svest o tome ako već oni ne znaju!? Da li želi da razvija vrhunski sport ili želi da radi nešto drugo odnosno da svoj opstanak bazira na nekim drugim granama. S obzirom da su turizam, trgovina, sport glavne privredne grane na kojima je planirano da se grad razvija onda pitanje stadiona ne treba shvatiti olako.

Ono najbanalnije u celom projektu trenutna procena. Najvažnija je projekcija onoga što grad odnosno društvo želi da postigne. Najlakše je proceniti da sadašnjih 1000 do 2000 ljudi postavljanjem reflektora postane 5 do 10 hiljada ali šta ćemo ako je projekcija grada(opšti interes) ulazak FK Vojvodina u ligu šampiona, ako grad želi organizaciju nekih većih takmičenja,...
Vojvodina, u ligi šampiona recimo, je od višestrukog značaja za grad, okolinu pa i državu. Taj značaj prevazilazi značaj exita i sajma i ko zna čega sve. Pa sad ti vidi da li je i koliko kapacitet bitan i da li je potrebno proširiti pogled odnosno ne biti ograničen palanačkim mentalitetom.

Nisam hteo ovako na dugačko, pa sam skratio, ali ponela me diskusija ... :lol:
Mi smo jedno to je naša snaga...
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

ZBOG PROBLEMA SA DOZVOLAMA OKO IZGRADNJE REFLEKTORA OD DANAS SU OBUSTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI REFLEKTORA DO DALJNJEG.

OVA INFORMACIJA JE SA SAJTA "NAPREDVOSA".

POTPISNIK: a p r i l i l i
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
torrente

Post by torrente »

idi bre..vec sam se uplasio....
kad ono Aprilililiiiii :lol:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Mare

Post by Mare »

Hehehehe, dobar, dobar. I ja sam se u prvi mah upecao!
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

trelos gia fcv wrote:ZBOG PROBLEMA SA DOZVOLAMA OKO IZGRADNJE REFLEKTORA OD DANAS SU OBUSTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI REFLEKTORA DO DALJNJEG.

OVA INFORMACIJA JE SA SAJTA "NAPREDVOSA".

POTPISNIK: a p r i l i l i
Eh, kasno sam video...
Nije mi baš ovo morao biti jubilarni 100-ti post...
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
Владика
Administrator

Post by Владика »

Људи, молим Вас да се држите теме топика. Неко се ваљда трудио да ово све личи на нешто, па ајде бар онда да тај труд испоштујемо? Погледајте на шта личи топик "Да ли симпатизер или навијач"! Овде нема теме опуштено и то је урађено са разлогом.
Дневник од јуче-
Image
TomaNS

Post by TomaNS »

Danasnji Press

SVETLO NA KARAĐORĐU

REFLEKTORI U MAJU?

Peripetije oko osvetljenja stadiona Karađorđe konačno se privode kraju – ako, u međuvremenu, ne bude „nepredviđenih momenata“, Filipsovi reflektori trebali bi u maju da obasjaju stadion Vojvodine, a ova investicija koštaće blizu 400 hiljada Evra, potvrđuje za Press Ratko Butorović, predsednik FK Vojvodine.

-Nakon razgovora sa predstavnicima Zavoda za izgradnju grada i argumenata koji su oni izneli, odustali smo od ponude slovačke OMS firme, koja je na papiru bila sto hiljada Evra jeftinija, ali nije obuhvatala niz radova i predviđala je troškove grada i kluba tim povodom. Osim toga, uz svo poštovanje prema Slovacima, porediti OMS i Filips je kao vagati između „Fiće“ i Mercedesa – kaže Butorović, te dodaje da tu nije kraj „šminkanju“ Karađorđa.

-Ono što nas je prijatno iznenadilo, jeste izuzetno dobra volja Bore Novakovića da se stadion dočeka leto u novom ruhu, pa smo dobili usmeno obećanje da će pored reflektora, stadion biti pokriven u celosti, te da će istočna tribina biti proširena u nivou severa. Iako je trenutno sve na nivou usmenog obećanja gospodina Novakovića, siguran sam da će ZIG još jednom dokazati svoju sposobnost i odlučnost u ovom slučaju – konstatuje Butorović.

U ZIG-u je potvrđeno da je dogovor oko reflektora na pomolu, kao i da se ozbiljno planiraju dalji planovi rekonstrukcije stadiona.

T. Lovreković
soderstorm

Post by soderstorm »

Zasto opet upitnik kod vesti. Pa jer to bre neko zeza. Ako su poceli radovi za postavljanje reflektora cemu izjave dogovor oko reflektora je na pomolu. Znaci dok ti reflektori stvarno ne budu za svetili nista vise ne verujem.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

soderstorm wrote:Zasto opet upitnik kod vesti. Pa jer to bre neko zeza. Ako su poceli radovi za postavljanje reflektora cemu izjave dogovor oko reflektora je na pomolu. Znaci dok ti reflektori stvarno ne budu za svetili nista vise ne verujem.
Bas tako velika je razlika izmedju ''!'' i ''?'' a taj upitnik nam nikad nista dobro nije doneo,valda ce ovaj put biti izuzetak :roll:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
milans

Post by milans »

Mislim da se rezerve prilikom prica o refletorima i dalje daju iz razloga sto ,koliko sam ja upucen, iako je nacelno sve dogovoreno sam tender za kupovinu istih jos uvek nije obavljen, a bice odradjen posle 4 aprila kada reflektori treba da budu dopremljeni u Madjarsku. Postupak tendera, posto je vec spremna sva dokumentacija moze da se odradi i za 10 tak dana kada je potrebno, tako da bi reflektori taman stigli nakon zavrsetka gradjevinskih radova na stubovima i dr.
Ti si moj grad, moj Novi Sad, kad sve je crno uz tebe sam.........
TomaNS

Post by TomaNS »

Upravo zbog tih tendera, premda je Bata zaista odradio sve sto je bilo do njega i kluba, tako da je sada lopta u ZIG-ovom dvoristu! Ono sto je mnogo bitnije, jer ce reflektori 99,9999999% biti tu do maja, jeste ono sto je boldovano u tekstu, a kada je Bora obecao, onda valjda nema nazad...
igoork

Post by igoork »

Iskreno meni ovo sto si ti boldovao izgleda u ovom momentu kao da je Bata rekao da cemo one tamo sezone igrati Ligu Sampiona.
Prosto deluje mi kao naucna fantastika, pogotovo ako se uzme u obzir koliko smo cekali reflektore a kamoli da se ceo stadion pokrije. :shock:
TomaNS

Post by TomaNS »

Ne zaboravi da ce brzo izbori, a valja ostati na vlasti na lokalu...
Del_Boske

Post by Del_Boske »

Pripadnik wrote:Eh kada bi se gledala prosečna poseta ne bi bilo potrebe ni za reflektorima ni za stolicama ni za krovom i tako dalje.
По мени рефлектори су нешто основно на стадиону иоле озбиљнијег клуба. Рецимо, прошле или претпрошле сезоне ноћне утакмице играла је ФК Сутјеска из Фоче у Првој лиги РС, други степен такмичења.
Столице мање више, али о не су постале стандард, као купатило у стану.
Али да ли 12, 14 или 55000... то је опционо.
Što je najgore kada bi se gledala poseta nije bilo potrebe ni za bioskopom, ni za pozorištem, spensom...da su se gledali trenutna "poseta" odnosno opterećenost Novi Sad verovatno ne bi imao ovoliko bulevara, recimo. I tako dalje ne bi nam trebalo mnogo toga jer je u proteklih više od 20 godina sve otišlo u...
Лоше ти је поређење.
Исправно би било: не би нам требали биоскопи од 5000 места :)
Ne pravi se stadion na osnovu prosečne posete, nečijih želja ili "realnog" stanja na tabeli. Stadion je objekat od opšteg društvenog interesa svih građana lokalne sredine a i šire i, između ostalih, objekat koji prevazilazi okvire samo jednog sportskog kluba. Stadion se planira i rade se ozbiljne analize i studije o potrebama grada jer je vrhunski sport izuzetno važan aspekt u razvoju stanovništva a samim tim i grada uopšte. Kada se noramalno razmišljalo, planiralo i radilo onda je stadion i bio planiran za do 10% od ukupnog broja procenjenih stanovnika, a to je značilo da je projektovan za 30 godina unapred!
Добро, колики је по теби потребан капацитет који би био довољан за потребе грађана, средине и шире?
Na ćalost nije se desilo a da se desilo, verovatno bi mi sada imali potpuno drugačiju situaciju danas.

Da ne dužim, šta je za tebe manji kapacitet? Meni je manji kapacitet 30000.
12-16.000.
И то је проблем да се напуни, па ми нема логике правити нешто са 60.000 места и чекати да Нови Сад добије Олимпијске игре.
Treba ovaj grad da odluči šta želi, a mi treba kao deo javnosti da pokušamo da podignemo svest o tome ako već oni ne znaju!? Da li želi da razvija vrhunski sport ili želi da radi nešto drugo odnosno da svoj opstanak bazira na nekim drugim granama. S obzirom da su turizam, trgovina, sport glavne privredne grane na kojima je planirano da se grad razvija onda pitanje stadiona ne treba shvatiti olako.

Ono najbanalnije u celom projektu trenutna procena. Najvažnija je projekcija onoga što grad odnosno društvo želi da postigne. Najlakše je proceniti da sadašnjih 1000 do 2000 ljudi postavljanjem reflektora postane 5 do 10 hiljada ali šta ćemo ako je projekcija grada(opšti interes) ulazak FK Vojvodina u ligu šampiona, ako grad želi organizaciju nekih većih takmičenja,...
Vojvodina, u ligi šampiona recimo, je od višestrukog značaja za grad, okolinu pa i državu. Taj značaj prevazilazi značaj exita i sajma i ko zna čega sve. Pa sad ti vidi da li je i koliko kapacitet bitan i da li je potrebno proširiti pogled odnosno ne biti ograničen palanačkim mentalitetom.
Само још реци филозофијом паланке...

Лига шампиона? Већа такмичења у Новом Саду?
Лига и држава су нам у таквом стању да нажалост тих 5 до 10000 врло тешко могу да замислим. Лига, држава, клуб и град.

А пројектовати као да ћемо добити СП у фудбалу или правити концерте Здравка Чолића шест пута годишње ми нема логике.

Једноставно не видим у ближој будућности потребе града Новог Сада за стадионом већим од 15-20х. Где је ближа будућност 20-30 година.

Но добро, лако је могуће да грешим.
ice

Post by ice »

Evo ako to urade, moj glas će dobiti, kao i mnogih iz moje familije.Ali prvo skoči pa reci hop.

Inače, mislim da je situacija te 1998. godine u zemlji bila mnogo gora, pa je na Verderu bio buljuk ljudi, plus su mnogi ostali napolju.Da ne pričam o tome koliko je tada naša navijačka grupa bila slabija nego sada i uopšte navijačko jezgro.A pre te utakmice bila je takođe slaba poseta, pa sećam se samo Stabeka i Erebra, retko ko je dolazio.

Mislim da ni 40 000 mesta uopšte nije puno za Novi Sad (10 posto od broja stanovnika) , ali da je možda realno i optimalno nekih 25 000 (znači duplo više nego što je sada bez velikog juga) .Naravno ukoliko se ovi iz ZIG-a uopšte smiluju da nešto urade.Može i korak po korak, nije problem.
Post Reply