madda fakka wrote:Atmosfera na stadionu odlicna ali strpljenja za brojnost takvi su ljudi postali samo kada se nizu odlicni rezultati tada se dolazi na stadion. Moze se i kritikovati sto je manje ljudi doslo danas na sever nego u sredu. Sledeci je nkp zivi bili pa nova 3 boda upisali!!!
Da započnem priču o utakmici sa ovim utiskom, pošto je on, kanda, ostao najači kod velikog broja jučerašnjih posmatrača.
Ja se slažem sa ,,madda fakka" da moramo pokazati strpljenje, pogotovo što se jako dobro znamo (tj taj mentalitet Novosađana i Vojvođana Mentalitet opreznosti i uzdržanosti - nezaletanja, čak i prema uspesima).
Publiku je uvek bilo najteže vratiti (pogotovo danas kada je prevarena u životu X puta i kada nema nekadašnjeg ekonomskog standarda i raspoloženja). Isto kao i poverenje.Mi toga svega nismo imali na našem stadionu jako dug period, i nije čudo što se ljudi vraćaju na tribine mnogo sporije od očekivanog.No, to je Vojvodina: u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi: i POLAKO.
Objektivno, trenutno je fudbalski klub, sportski gledano, najkvalitniji u Gradu, ali dobar glas znamo da sporo putuje (primer OK Vojvodine, koja je punila SPENS tek mnogo kasnije, nego kada je počela da postiže odlične rezultate - a evo i danas ima problema sa brojnošću, pošto ne poseduje ondašnji kvalitet, iako je stalno u samom domaćem vrhu i bori se za trofeje. Međutim, nema MEĐUNARODNI SERTIFIKAT KVALITETA.
E to treba i fudbalu. I, zato ja stalno govorim da će naš stadion postati momentalno tesan, onog časa, kada dođe zvučni evropski klub u NAŠ GRAD na svoju evropsku takmičarsku utakmicu ( a mi budemo imali realna očekivanja o plasmanu; ne kao protiv Atletika, gde smo znali da gotovo nemamo nikakvih objektivnih šansi).Sa današnjim timom je druga priča, ali ona prvo treba da stigne do oboda grada i mnogo šire. A, tek je zapravo krenula.
Meč sa partizanima je taj, koji će tek u postkolu u Novom Sadu napuniti Zapad.
Kad smo kod Zapada, mislim da ljudi sa Severa ne bi trebali na ovakvim utakmicama ,kao što je drugi put sa Slobodom i drugim sličnim, da ,,podižu Zapad na noge". Sasvim je dovoljno i mnogo efikasniji odziv na ,,javi se Zapade".Odlično za dobru atmosfer i zadovoljstvo obe strane, što se i pokazalo juče.U suprotnom, razočaraće se slabijim odzivom.
Znate kako je.Na Zapadu je dominantna grupa penzionera i ljudi u zrelim životnim godinama (mada je super za Zapad, i atmosferu na njemu, što se pojavila poveća grupa starijih navijača sa Severa) tako da poziv na ustajanje (učestalo ) od ,,dece" malo teže se prima, ako nema pravog razloga za tako nešto.E sada, to je na Firmi da oseti taj trenutak (jer on se ne može unapred isplanirati).Trebaju da se sinhronizuju događaji na terenu i tribini.
Užičani su i na ovaj meč došli sa grupom od čvrstog najvičkog jezgra i dokazali da će biti grupa u usponu.Šteta što su njihovi treneri najmanje doraslim trenutnoj situaciji i upropastili utisak o Klubu i gradu.Šta je tu u pitanju, možda će najbolji odgovor znati dati fksloboda?Ne želim da verujem da je to, gotovo patološka, netrpeljivost prema Vojvodini, jer ne znam da li se oni tako ponašaju na svim utakmicama ili samo na onim sa nama
Pošto sam odužio ovaj post, moraću o svojim fudbalskim utiscima sa jučerašnjeg meča, napisati novi.