Vojvođanska fudbalska scena

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Casual

Post by Casual »

Imao sam prilike da budem u Pecincima jesenas tj. da igram na tom stadionu, i mogu vam reci da je zaista lepo uredjeno i dosta je ulozeno u sve to. Koliko znam i dosta bogata opstina koja stoji iza njih. I svakako da imaju zelju da udju u visi rang, sto ce i uciniti najverovatnije (jos jedno kolo do kraja i igraju sa predposlednjim Apatinom i imaju 3 boda vise od drugoplasiranog).
Cement je u dosta losoj finansijskoj situaciji, iako niko ne spori da dobar tim imaju. Sta se desava sa cementarom ne znam, ali klub ima problema i sa isplacivanjem sudija na mladjim kategorijama (1000-1500din)...

Evo mogao bi jos nesto i o nizim ligama :wink:
U gradskoj ligi Novi Sad, odavno je odluceno da direktno u Podrucnu ligu ide "Strazilovo" iz Sremskih Karlovaca. Zaista potpuno zasluzeno, njih drzi i isti covek koji je odnedavno preuzeo i Novi Sad. Napravili su novi teren(sa sve prskalicama koje izlaze iz terena kao na Karadjordju :D ), doveli dosta iskusnih igraca koji su i zaista dobro placeni. Da, imaju platu i u tom rangu. Verovatno imaju i mnogo vece ambicije za ubuduce, verovatno neka Vojvodjanksa ili Srpska liga, kao neka filijala Novom Sadu bi trebalo da postanu. U baraz za popunu ide Mladost sa Naselja koja je prosle godine i ispala, tako da ce se najverovatnije ubrzo i vratiti u Podrucnu.
Iz Podrucne lige Novi Sad u visi rang ide "Mladost" Backi Petrovac. Klubovi koji se sele u odredjene gradske lige su: Becej, Zeleznicar, Tvrdjava Bac sigurno, i ZSK Zabalj ili Sajkas iz Kovilja. U ovu ligu dolazi takodje i Metalac iz Futoga(pre dve sezone igrali Srpsku ligu). Cela liga je protekla zaista uz previse namestenih utakmica, sto je i karakteristicno za ovaj stepen takmicenja, sve je tu izgubilo draz...
Iz Vojvodjasnke Zapad u Srpsku ligu trebalo bi da ulazi Borac, mada je sve to tu jos otvoreno.
Iz Srpske gore idu Pecinci, a ispada sada vec rastimana Mladost(A).

Eto toliko o Vojvodjanskoj sceni od mene. Isao sam sto "lokalnije" tako da sam neke klubove mozda i preskocio za koje sam smatrao da su "manje bitni" :D
Volem Vošu!
:)

Post by :) »

Jel Novi Sad i Strazilovo preuzeo neki Ukrajinac?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

jbt Becej je na samom pocetku 90-tih bio prvoligas a evo ga sada u beton-ligi, imali su i onaj cuveni vaterpolo klub visestrukog sampiona Evrope koji vise ni ne postoji... Kako je samo taj grad opeljesen i opustosen! :shock:
torrente

Post by torrente »

centralizam je čudo,a i nesposobnost lokalnih tz.moćnika...
Grad koji je imao prvaka Evrope u Vaterpolu .....
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
ristoo7

Post by ristoo7 »

:) wrote:Jel Novi Sad i Strazilovo preuzeo neki Ukrajinac?
Није, преузео га је неки Милан, заборавио сам како се презива. Наш је, дошао је наводно из Украјине где је нешто радио, нем појма шта.
Ponosan!

Post by Ponosan! »

torrente wrote:da ali Donji Srem ima u proseku oko 800- 1000 gledalaca svaku tekmu,imaju infrastrukturu(u koju još ulažu) i cela opstina ma kako je ti video ,je stala uz D.Srem.A to sto sto Pecinci imaju manje stanovnika od Bdisave(neznam ni gde je to) to je druga stvar...Sto se mene tiče meni je drago da ima sto vise klubova iz Srema tj.Vojvodine u višim rangovima takmičenja(prva i druga liga)!
pozdrav
Управо тако, уз њих стоји цео град, и често на страни буде више симпатизера Доњег Срема, него домаћина...
Е сад, некако ми је ипак глупо да се прескоче 2 ранга за 2 године, па онда оде пар играча и евентуално тренер добије отказ, па опет бетон лига... Тако то иде код нас...
ice

Post by ice »

Kakva bruka vlada u našem fudbalu i gde se tu nalazi novosadski fudbal jasno pokazuje primer Borca sa Klise koji je danas namerno u poslednjem kolu Vojvođanske lige kod kuće izgubio od Indeksa kome ta pobeda ništa nije značila zato što jednostavno nije želeo da uđe u viši rang, a ugovorio je i unosnu prodaju baraž mečeva sa Bačkom Topolom koji uskoro slede.Celo prvenstvo Borac je bio prvi i lako je držao prvo mesto, a u stvari oni su samo vrebali priliku da na kraju dobro i zarade čekajući najbolju ponudu.U Srpsku ligu Vojvodina ide Dunav iz Starih Banovaca, a Borac ide u baraž da se nadmeće sa Bačkom Topolom gde je ishod unapred poznat.
O ovome je pola grada brujalo, a sve se lepo moglo čuti recimo i u petak na turniru Stevan Nešticki od čelnika i radnika iz mnogih novosadskih klubova.
SRAMOTA!
Ovo što se dešava u našem fudbalu nema nigde, ni u Zimbabveu, ni u Nepalu i Bruneju, Papui Novoj Gvineji niti u samoproklamovanoj novoj afričkoj državi Darfuru, verovatno se ništa slično ne bi desilo ni među Eskimima i Aleutima kada bi eventualno u njihovim polarnim sredinama mogli da igraju fudbal.
Dođite u Srbiju da uživate i vidite nešto što ni na jednom drugom mestu na svetu ne može da se vidi.Dođite da vidite kako se nameštaju bukvalno sve utakmice, od najnižeg do najvišeg ranga.
Milan

Post by Milan »

Nećete zameriti na malo razonode :lol:

http://www.vukica.com/omeni.html
POŠTO OBRAZ ???!!!
budababa

Post by budababa »

Milan wrote:Nećete zameriti na malo razonode :lol:

A galerija? Na šta ono liči, kao katalog za prostitutke...

Mada, imam ja par garesa sa Limana koji bi bili spremni da se žrtvuju za stari klub, te bi za 6 sigurnih bodova protiv Banata (i neki jeftiniji model sata marke koju protežira vlasnica, čisto za pretrpljeni duševni bol) rešili ovo "iz keca" 8)
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Casual

Post by Casual »

ice wrote:Kakva bruka vlada u našem fudbalu i gde se tu nalazi novosadski fudbal jasno pokazuje primer Borca sa Klise koji je danas namerno u poslednjem kolu Vojvođanske lige kod kuće izgubio od Indeksa kome ta pobeda ništa nije značila zato što jednostavno nije želeo da uđe u viši rang, a ugovorio je i unosnu prodaju baraž mečeva sa Bačkom Topolom koji uskoro slede.Celo prvenstvo Borac je bio prvi i lako je držao prvo mesto, a u stvari oni su samo vrebali priliku da na kraju dobro i zarade čekajući najbolju ponudu.U Srpsku ligu Vojvodina ide Dunav iz Starih Banovaca, a Borac ide u baraž da se nadmeće sa Bačkom Topolom gde je ishod unapred poznat.
O ovome je pola grada brujalo, a sve se lepo moglo čuti recimo i u petak na turniru Stevan Nešticki od čelnika i radnika iz mnogih novosadskih klubova.
SRAMOTA!
Ovo što se dešava u našem fudbalu nema nigde, ni u Zimbabveu, ni u Nepalu i Bruneju, Papui Novoj Gvineji niti u samoproklamovanoj novoj afričkoj državi Darfuru, verovatno se ništa slično ne bi desilo ni među Eskimima i Aleutima kada bi eventualno u njihovim polarnim sredinama mogli da igraju fudbal.
Dođite u Srbiju da uživate i vidite nešto što ni na jednom drugom mestu na svetu ne može da se vidi.Dođite da vidite kako se nameštaju bukvalno sve utakmice, od najnižeg do najvišeg ranga.
Ne znam bas, Ice, koliko je ovo tacno. Pitam se onda zasto je na utakmici bilo 3 crvena kartona zbog tuce, zasto je publika uletala i zasto su igraci Indexa sat vremena posle utakmice tek uspeli da izadju iz svlacionica :?:
Volem Vošu!
ice

Post by ice »

Casual wrote:
ice wrote:Kakva bruka vlada u našem fudbalu i gde se tu nalazi novosadski fudbal jasno pokazuje primer Borca sa Klise koji je danas namerno u poslednjem kolu Vojvođanske lige kod kuće izgubio od Indeksa kome ta pobeda ništa nije značila zato što jednostavno nije želeo da uđe u viši rang, a ugovorio je i unosnu prodaju baraž mečeva sa Bačkom Topolom koji uskoro slede.Celo prvenstvo Borac je bio prvi i lako je držao prvo mesto, a u stvari oni su samo vrebali priliku da na kraju dobro i zarade čekajući najbolju ponudu.U Srpsku ligu Vojvodina ide Dunav iz Starih Banovaca, a Borac ide u baraž da se nadmeće sa Bačkom Topolom gde je ishod unapred poznat.
SRAMOTA!
Ne znam bas, Ice, koliko je ovo tacno. Pitam se onda zasto je na utakmici bilo 3 crvena kartona zbog tuce, zasto je publika uletala i zasto su igraci Indexa sat vremena posle utakmice tek uspeli da izadju iz svlacionica :?:
Veruj mi da je to izrežirano da bi izgledalo uverljivije.
Uostalom, baraž mečevi sa Bačkom Topolom će biti najbolja potvrda za to.
Borac je kočio celo prvenstvo da ne bi puno odmakao, čak su u tu svrhu kod kuće igrali nerešeno sa očajnim poslednjim Radničkim iz Iriga, ali su i tu dobili 3 boda jer je Irig igrao sa nekim igračima koji to nisu imali pravo.Kada su se odlepili na 9 bodova prednosti krajem prvog dela sezone, isto kao i sada su izgubili 2 vezana meča od Dunava i Indeksa.
etxeberria

Post by etxeberria »

Milan wrote:Nećete zameriti na malo razonode :lol:

Tup kraj sikire, dijagnoza i lek :cekicanje:
sam svoj najveci neprijatelj
lexa

Post by lexa »

Vukica mukica :lol:
ice

Post by ice »

Baraž za popunu Srpske lige Vojvodina:Bačka Topola-Borac 3:1.

Kao što sam već napominjao, lakrdija neviđenih razmera na delu, vidim da je i na ovoj utakmici bila prava smejurija kako su igrači Borca zapinjali da ne daju još neki gol jer je domaćin skromnih mogućnosti.
Ali Borac je lepo plaćen da izgubi ovaj meč, neko iz njihove uprave će da stavi pare sebi u džep i svi zadovoljni.
E srpski fudbale, da te nema trebalo bi te izmisliti.
toftir

Post by toftir »

ice wrote:Baraž za popunu Srpske lige Vojvodina:Bačka Topola-Borac 3:1.

Kao što sam već napominjao, lakrdija neviđenih razmera na delu, vidim da je i na ovoj utakmici bila prava smejurija kako su igrači Borca zapinjali da ne daju još neki gol jer je domaćin skromnih mogućnosti.
Ali Borac je lepo plaćen da izgubi ovaj meč, neko iz njihove uprave će da stavi pare sebi u džep i svi zadovoljni.
E srpski fudbale, da te nema trebalo bi te izmisliti.
Mozda rizikujem da budem maliciozan, ali koga briga za to sto je jedan cetvrtoligas(?!) prodao utakmicu takmacu u borbi za isto amaterski rang takmicenja. Ovu zemlju muce mnogi problemi, fudbal nam je bedan, najveci klubovi namestaju, i u inostranstvu se itekako namesta, a sad je najveca briga sto neki Borac iz donje Vukoj ... nece da se plasira u okruznu ligu grupe Slapovi ... Mislim, stvarno!
" Only don't tell me that you're innocent. Because it insults my intelligence and it makes me very angry."
Post Reply