Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Uvek sa tobom

Re: Marketing kluba

Post by Uvek sa tobom »

Oasis wrote:Možda nije prava tema, ali moram da pitam. Da li smo zaista toliko u manjini na Telepu i Naselju? Prošao sam pre neki dan i bukvalno se skenjao.
Image

Молери...
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Oasis

Post by Oasis »

Šteta... Dosta kvalitetnih Vojvodinaša su izbacili i Telep i NN. Još od osnivanja grupe. Žao mi je tih klinaca što nikad neće osetiti koliko srce jače lupa za klub iz svog grada. A za ovo drugo jasno da su potpomognuti od strane bg sektaša.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

stormer wrote:
Oasis wrote:Možda nije prava tema, ali moram da pitam. Da li smo zaista toliko u manjini na Telepu i Naselju? Prošao sam pre neki dan i bukvalno se skenjao.
Ja sam sa Naselja i mogu ti reci da je ovde stanje kriticno, a cuo sam da je na Telepu jos gora situacija... Medjutim, ima nas dosta na Naselju koji navijamo za Vosu samo sto se, da tako kazem, ne eksponiramo toliko koliko ova deca koja su se povampirila i skrabaju gde god stignu... Jbga, steta za NN koje je pre bilo poznato kao jedan od vecinski nasih krajeva...
Blizina Veternika je uticala sigurno, ali svejedno, nisam bio na Naselju mesecima i zalomilo se da odem baš pred meč sa ciganima i umalo me srčka nije uhvatila. Jeste posle nešto i prešvrljano, ali nedovoljno.
Možda to ne deluje nekima kao tema za marketing, ali u današnje doba mnogi se klinci prvo vezuju za grupu a ne za klub, i ova zapišavanja teritorija itekako imaju značaj u osvajanju novih generacija.
Io odio Belgrado
Milan

Post by Milan »

Uvek sa tobom wrote:
Image

Молери...
Na žalost, situacija je i te kako kritična u tim delovima. A da stvar bude još gora, to su delovi grada sa možda najvećim brojem stanovnika i ogromnim navijačkim potencijalom... :(
POŠTO OBRAZ ???!!!
Ultra slanina

Post by Ultra slanina »

Za Telep se ne bih složio, ima puno kuća tamo, dok NN već ima podosta stanovnika.
Milan

Post by Milan »

Mislim da to i nije toliko bitno. Gorući problem je što FKV ne čini skoro ništa kako bi privukla nove navijače i pozicionirala se u Novom Sadu. To je do sada radila samo grupa i pojedini entuzijasti koji nisu prihvatali da se sedi skrštenih ruku. Milion puta do sada smo ovde konstatovali kako za neke poteze i akcije kluba ne treba veliki novac i klub to mora već jednom shvatiti.

Održavanje baze navijača, kao i privlačenje novih, je u Novom Sadu Sizifovski posao. Suočeni smo sa ogromnim migracijama stanovništva u Vojvodini usmerenih ka NS-u, a činjenica je kako 99% pridošlih nije prethodno navijalo za Vošu. Mimo toga, sama grupa se još uvek nije oporavila od gubitka svog možda i najvažnijeg člana u tom trenutku, koji je i te kako uticao na neke nove navijačke vetrove u Srpskoj Atini. I zato sam izuzetno skeptičan po pitanju nekih promena na tom polju u našem gradu, bar u sadašnjim uslovima. Ukoliko klub ne pokrene tj. ne stvori marketinšku mašinu, a još bitnije, ne osvoji neki od trofeja (a toga verovatno neće biti), mi se ne možemo nadati nekom ozbiljnijem prilivu novih navijača.
POŠTO OBRAZ ???!!!
angua

Post by angua »

Danas sam išla sa drugaricom po knjižarama da ona kupi sveske, i dok smo gledale sveske primetila sam da nigde ni jedna sveska sa Vošinim motivima. Ima raznih klubova, što stranih, što ona dva, ali Voše nigde. Velika šteta. Mogla bi da se uradi cela školska oprema.
Da postoji volja, mogla bi Vojvodina da podeli sveske klincima. Ne mora nešto mnogo, al po jednu svesku svakom prvaku što da ne. Bila bi to lepa akcija. Možda bi ta akcija bila i malo skupa, al bi se isplatila u budućnosti.
Passion

Post by Passion »

На Насељу је стање критично код млађих генерација, од '94 па на горе. У старијим генерацијама ОК стојимо. На Телепу је стање далеко боље него на Новом Насељу, дакле није истина да је горе. Цео северни Телеп са школом ''Никола Тесла'' навија за Вошу, а то што видите да је ишаран жврљотинама цз и слично је дело 10-15 цигана не старијих од 16 година.
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Ja sam odrastao na telepu i mogu vam reci da sam tih godina( 90e) bio jedan od retkih koji je nosio sal u osnovnu skolu.Bilo je nas deklarisanih slaninara mozda 7 ili 8. Bilo je tu svega, svakakvog maltretiranja. Secam se da je tad bilo poprilicno tesko doci do sala. Ponekad ih je bilo u Sports Man radnji u B.Ribnikar.Secam se kako sam bio srecan kad sam nabavio svoj prvi I BOG JE SLANINAR sal.Bio je 25 dinara.Uh kako sam bio srecan!Nisu mi nikad skinuli sal iako je par puta bilo blizu da mi ga mnogo stariji likovi oduzmu.. Sto se tice 80og godista pa nadalje, slaninari nikad nisu bili u vecini ali je bilo solidne ekipice.Sad ne znam dali je ima.
U principu se za telep ne vredi nervirati jer nisu oni ( domace izdajice) neki faktor. Svake godine se pojavi neki pojedinac koji povede tu njihovu pricu ali se to brzo zavrsi jer tamo nema vec dugo vremena prave ekipe koja ce da potraje. Jedino sto me nervira jeste sto su ga stvarno isarali i to nezdravo. Jedino resenje koje vidim za Telep jeste kucno vaspitanje mladjih generacija. Ja sam ga dobio u kuci od caleta.Od prvog dana u osnovnoj skoli sam znao da navijam za Vojvodinu i tako je i ostalo.Bio sam spreman da istrpim svo maltretiranje jer sam tako voleo sto sam drugaciji od ostalih... :mrgreen:
Vise nista nije isto!
andi_fkv

Post by andi_fkv »

Uprava kluba ne cini nista kako bi privukla nove navijace. Kao da namerno teraju ljudi i primoraju ih da navijaju za blizance. Mora se nesto poduzet po tom pitanje.
Једем лук и сланине навијач сам Војводине
Daljac

Post by Daljac »

Apropo grafita, i moj komšiluk, Žitni trg, sav je upropašten pro-bg žvrljotinama, ni jedan zid na kome je išta pisalo nije pošteđen.

Ok, u navijačkom svetu, grafiti, ispisivanje i precrtavanje istih su poseban fenomen, ali, mislim da bi mi trebali da sledimo ovaj put kojim su krenuli momci iz Ryker's Writers ekipe: lepi murali i moderni grafiti kao obeležje gradske grupe, a oni koji upropaštavaju gradske fasade žvrljotinama (koje neretko sadrže i elemente osnovnog nepoznavanja pravopisa i ortografije maternjeg jezika), neka služe na čast svojim autorima.

Lično, mator sam konj da uzmem sprej i igram se slikara ili čega god, niti mi je takvo šta u planu, ali se uvek obradujem lepom i vešto urađenom grafitu, a žvrljotine na zidovima me nerviraju, šta god na njima pisalo.

Nije jednostavno u duhu navijača Gospodskog kluba da prostači po fasadama svoga grada ili da narušava tek obnovljne fasade potpisima, tako ja to shvatam.

Natezati se sa nekim ko spakuje sprej u džep i išara kraj u kome ne živi i misli da time čini veliku stvar, a pri tom je retko punoletan, ne treba.

Spuštati se na nivo inferiornijeg nije način, i bolja bi bila akcija, i od ostatka građana bolje prihvaćena, da navijači Vojvodine svojim komšijama javno pomognu u prekrečavanju žvrljotina, nego da već ispisan zid dopunski unakažavaju.

Sa druge strane, navijačke nalepnice nikom ne škode (takođe, kad se edukuju oni koji ih lepe, pa ne završe na kolima moga oca, jer na njima nije novosadska registracija). Nalepnice su dobar fazon, prihvaćen svuda u svetu, a bar Vojvodinaši u tom aspektu nemaju razloga ni pred kim da se postide. Nalepnice mogu i iskazivati ono za šta se mi (bar: ja) zalažemo, prvo privrženost klubu, pa onda subkulturi navijača, i zato je bolje svoje prisustvo u kraju iskazati njima, nego metarskim natpisima na natpis, u kojima se samo odrastao čovek svađa sa instruiranim pubertetlijojm.
Brick Liman

Post by Brick Liman »

Mislim da je glupa priča da grafiti ne igraju nikakvu ulogu pri opredeljivalju mlađih naraštaja za koga će navijati. Daću vam za primer svoj kvart - Liman. Potpuno je ukrašen FCV grafitima i muralima. U takvom okruženju je pojava nekog mladog navijača vojnog ili policijskog kluba na nivou statističke greške. U kvartu ako i ima navijača BG šljama, to veoma oprezno kriju. Jedan od razloga je i što im je i vizuelno dato do znanja u čijem su bunjištu.
Ja sam se takođe frapirao i dobijao nekontrolisane napade besa i poriva za nasiljem kad sam video sličnu situaciju, samo u cigansku korist, na Naselju, kao i potpuno usran Telep. Ako se po tom pitanju nešto brzo ne promeni, ne smem ni da zamislim u kom duhu će rasti generacije koje odrastaju u tim kvartovima. Ne sme se to tako olako shvatati, nego se mora delati po tom pitanju. Naročito ako se ima u vidu da navijačke centrale BG klubova obilato pomažu (i finansijski), posebno ciganija, ovu skupinu hohštaplera i domaćih izdajnika i imaju dobro osmišljen osvajanja ovih kvartova u BG centrali. Raditi, raditi, raditi!
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
:)

Post by :) »

Verovatno ste svi primetili da su nasa najjaca jezgra delovi Novog Sada oko centra, kako se ide sve dalje opada uticaj, novi priliv gradjana tokom devedesetih sigurno je uticao da prosirena i novonastala naselja ne budu bas orijentisana ka Vojvodini. Ovde bih dodao i Novo Naselje i Detelinaru pretezno naseljenim radnickom klasom koja dosta lakse prima ono sto im se servira sa nacionalnih servisa (postoje bg blizanci samo, oni hoce da se separatisu i sl.).

Teska je borba menjati takvoj masi misljenje, ne zelim nikog da omalovazavam, al verovatno ste svi nekad upadali u diskusiju sa nekom, jednostavnom, seljacki mainstream osobom. Da biste istoj objasnili konkretno nesto prvo morate da ispravite 1000 drugih stvari, koje cesto nemaju ni veze sa tom temom, pogresne su u startu ili u najgorem slucaju lazne al opsteprihvacene, a koje ta osoba iznese tokom svoje rasprave o svom misljenju. Ja se licno iznerviram u startu i odustanem. :frown:
Oasis

Post by Oasis »

Ne bih se slozio :) sa tobom. Nisu kod nas tolike klasne razlike izmedju npr Bulevara i Naselja, ili Kamenice i Veternika. Jednostavno mislim da je pasivnost kluba i uticaj Veternika doveo do infekcije ovih krajeva. Klinci se danas uglavnom lože na nasilje, tako da jedino grupa može da dovede stvari u red.
Milan

Post by Milan »

Brick Liman wrote:Mislim da je glupa priča da grafiti ne igraju nikakvu ulogu pri opredeljivalju mlađih naraštaja za koga će navijati. Daću vam za primer svoj kvart - Liman. Potpuno je ukrašen FCV grafitima i muralima. U takvom okruženju je pojava nekog mladog navijača vojnog ili policijskog kluba na nivou statističke greške. U kvartu ako i ima navijača BG šljama, to veoma oprezno kriju. Jedan od razloga je i što im je i vizuelno dato do znanja u čijem su bunjištu.
Ja sam se takođe frapirao i dobijao nekontrolisane napade besa i poriva za nasiljem kad sam video sličnu situaciju, samo u cigansku korist, na Naselju, kao i potpuno usran Telep. Ako se po tom pitanju nešto brzo ne promeni, ne smem ni da zamislim u kom duhu će rasti generacije koje odrastaju u tim kvartovima. Ne sme se to tako olako shvatati, nego se mora delati po tom pitanju. Naročito ako se ima u vidu da navijačke centrale BG klubova obilato pomažu (i finansijski), posebno ciganija, ovu skupinu hohštaplera i domaćih izdajnika i imaju dobro osmišljen osvajanja ovih kvartova u BG centrali. Raditi, raditi, raditi!
:!: :!: :!:

Skroz si u pravu! Svestan sam i ja da je to skrnavljenje grada (kako reče Daljac), ali u ovom slučaju pametniji ne sme popustiti!
Last edited by Milan on Thu Sep 08, 2011 1:44 am, edited 1 time in total.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Post Reply