Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
masterNS

Re: Transferi

Post by masterNS »

playmaker wrote:Mereba je za mene nas glavni sraf od momenta kada je dosao, neki treneri su uz njega izvukli manje neki vise, uglavnom ja sam jeduno u njemu video pravog pleja od svih nasih igraca.
Reci mi koliko ti igraca znas da su otisli u vece strane klubove iz nasih omladinaca a da nisu pre toga igrli kod nas ili negde druge u ovoj ligi u A timu.
To su retki primeri, za takve se mora gristi. Ne moze jedan Herenven da primeti bolje nego vi da vas rodjeni igrac sa 17 godina ima potencijal za cudo.
Ne moze sebi ozbiljan klub to da dozvoli, da dozvoli da tog igraca afirmise neki stranac. Tako je grobarima pobegao Sulejmani, gancima Djuricic a i nama ce Meleg ako ovako nastavimo.
Jednostavno u tim godinama ako imaju barem solidne uslove nece se odluciti da odmah tek tako idu u stanu drzavu. Nije to bas tako kako se predstavlja.
Ako vec kako kazu zivimo od prodaje mladih igraca ajmo onda barem da ih kvalitetno "proizvodimo" pa sto kaze i GrbaNS da uzivamo u fudbalu a ne da gledamo razne menadzerske igrace.
Ja postujem sto si ti cenio Merebu od starta, ali mislim da cemo se sloziti da njegove igre do ove polusezone nisu bile nista posebno. Da li bi mu ti za partije iz predhodne sezone dao platu vecu od 20000E mesecno, pa da odlazak u Dinamo nikada i ne bude opcija? Postujem sto cenis Merebu, da sam ja na Batinom mestu, ja bih sad Abu-u ponudio ugovor do 2020, za koju god platu. Jbg, prirastao mi je za srce i voleo bih da jos dugo gledam u klubu.

Mladi igraca odlaze i odlazice dokle god je situacija u drzavi ovakva. Odlaze u sredjene sisteme i klubove i lige u kojima mogu vise i bolje da napreduju. Tu nasi klubovi malo mogu da urade. Ukoliko npr. Meleg hoce da ode u npr. Herenven, Vojvodina tu nazalost ne moze nista.
Sulejmani je imao ugovor sa Partizanom, ukoliko me secanje sluzi, cak se i tuzakao sa Herenvenom, ali jbg, jaci tlaci.
У септембру 2003. потписао је уговор о стипендирању са ФК Партизан који је истицао у јануару 2007. године и којим се, између осталог, обавезао да први професионални уговор када се за то стекну услови, потпише за ФК Партизан. Међутим, Сулејмани у децембру 2006. потписује за холандски Херенвен и без оштећења постаје његов члан, тако што су Холанђани нашли „рупу у закону“. Партизан га је суспендовао на годину дана због тога што је без дозволе клуба отишао у Холандију и потписао уговор са Херенвеном. У марту 2007. добио је дозволу Светске фудбалске федерације (ФИФА) да игра за холандски Херенвен. ФИФА је холандски клуб обавестила да суспензије ФК Партизан и Фудбалског савеза Србије не важе, односно да може да лиценцира младог фудбалера.
Sta su oni jos mogli da urade, a da ne upotrebe lance i bukagije? Ali ko im je*e mater. Molim te da ih ne spominjemo vise.
Reci mi koliko ti igraca znas da su otisli u vece strane klubove iz nasih omladinaca a da nisu pre toga igrli kod nas ili negde druge u ovoj ligi u A timu.
Nisam razumeo da li pohvaljujes upravu sto nijedan nas mladi talenat nije otisao?
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Kad neko drži klub 5,6 godina i nije uspostavio ni obrise sistema do sad, iluzorno je da od njega očekujemo da to ikad uradi. Taj film kod Bate nećemo nikad gledati.

Ali ne nervira me ni on ni ostatak uprave koliko mišljenja običnih navijača Vojvodine koji pravdaju ovaj zbrda-zdola način rada, i raduju se mrvicama koje ovi s vremena na vreme bace...

I te priče kao imala su naša deca šansu, ali sad je ozbiljno, lovimo taj Kup, sad nam trebaju iskusni igrači, usput drugoligaši :roll:
Ko je pa imao šansu? I kad je dobiju? Kad prodaju nekog starijeg. E, sad jel su oni već trebali igrati 2 godine u prvom timu, to nije ni važno...

2016 očekujem od kluba ponudu Tejgu, a 2017 i Borhi. I ima da iskopam ovaj post onda kad bude opet krenuli da se radujete ko mala deca takvima...

p.s.Mereba i kad je bio na dnu svoje forme bio je bolji od svih u timu osim Abubakara.
Io odio Belgrado
masterNS

Post by masterNS »

Sve sto mi ovde sada pisemo moze da stane u jednu recenicu: "Treba menjati upravu!". Sve ostalo je gubljenje vremena, pa ne bih dublje zalazio u tematiku. Laku noc!
Last edited by masterNS on Tue Jan 24, 2012 12:46 am, edited 1 time in total.
playmaker

Post by playmaker »

Hteo sam da kazem da nije to bas tako da su nam igraci leteli u strane klubove iz omladinaca kako se ovde predstavlja pa da zato niko ne moze da ih natera da potpisu ugovor.
Ali da indirektno si upravu, da se ovde radi sa mladima kako bi zaista trebalo direktno bi to osetili tako sto bi na zalost vise igraca izmedjuostalog bilo u iskusenju da nas napusti pre vremena.

Poenta cele price od cega smo i krenuli. Gurnuti igrace u vatru na vreme, Meleg vec sada moze i mora da igra. :idea:
Takodje vazi za Nastica, to je sto ja znam a verovatno ih ima jos nisam pratio da mogu da tvrdim.
Istrpeti mladog igraca polusezonu-sezonu je daleko produktivnije nego dovesti nekog istrosenog stranca.
Em sto ces zaraditi na kraju em sto ces gledati lep fudbal a ako se i pomucimo i ako nas sreca posluzi docice i titula.
Potpisujem i sve ovo iznad sto Red Marquis kaze. Dokle vise ovako ja stvarno ne znam.

Ono cega se ja najvise bojim je da cemo mi uzeti na kraju i taj kup i onda ima da poneseni tom cinjenicom provedemo narednih 30 godina ponovo u susi jer ove bogom dane na celu kluba niko ziv tek onda nece naterati da rade kako treba.
Zadovoljavamo se sitnim stvarima i zato smo i tu gde jesmo.
masterNS

Post by masterNS »

Kad prodje perod u kojem trpimo odredjenog igraca i on pocne da pruza partije koje privuku kupce, sledi njegova prodaja. I onda opet ispocetka?
playmaker

Post by playmaker »

masterNS wrote:Kad prodje perod u kojem trpimo odredjenog igraca i on pocne da pruza partije koje privuku kupce, sledi njegova prodaja. I onda opet ispocetka?
To je nasa realnost dok ne udju pare u ovu drzavu i to ne mozemo da promenimo.

Pozitivno:
-Afirmisali smo igraca
-Gledali lep fudbal
-Zaradili od prodaje

Negativno:
-Prodali glavnog igraca

Kupis matorog stranca,

Pozitivno:
-Ako imas srece mozda i bude igrao kako treba
-Mozda donese titulu

Negativno:
-Platio si ga puno i rizikujes da ako nista ne osvojis dovedes klub do bankrota
-Vece sanse za ozbiljnu povredu i opet rizikujes da si bacio pare ako ne igra.
- Ne mozes da zaradis na njemu

Kada krenes iz pocetka opet pokreces novi krug gde na kraju gubis igraca ali si opet zaradio.
Kada jednom zabrljas sa transferom posebno matorog stranca, to mozda prodje jednom, posle drugog puta klub je vec u finansijskom problemu.

Sada kada sve ovo sagledas sta je po tebi bolje?
masterNS

Post by masterNS »

Ne mozes da biras manje zlo. Previse je pretpostavki u oba slucaja, a postavio si tako kao da sam ja za to da otimamo novorodjencad od majki i prodajemo ih pa dovodimo matore strance, a ja to nikako nisam napisao. Fudbal se igra da bi se pobedjivalo, broje se samo pobede o trofeji. Treba naci upravu koja ce raditi kako treba, ne birati izmedju dva zla.
edit: u kom smislu mislis:kad dodju pare u drzavu? sta ako nikada ne dodju? sta ako dodju za 70 godina? A pritom je Vosa izuzeta od privatizacije.
playmaker

Post by playmaker »

Postavio sam se tako jer mi nemamo pare za strace koji valjaju, sto mi mozemo da dovedemo je samo mator stranac.
Eventualno tako neki Abubakar koji se ne pokaze kod blizanaca pa kod nas zasija i slicni slucajevi.
Tako da je po meni logicno da biram manje zlo jer ja drugo resenje ne vidim. Ako ga ti vidis podeli sa nama.
A sto se tice trofeja meni licno ne znaci nista trofej u ovoj namestenoj ligi, za mene je samo Evropa merodavna.

Sto se tice para ne razumem sta ti tu nije jasno. Mislim, da niko nije lud da ulaze pare u klubove u ovoj drzavi pored ovakvog lopovskog okruzenja koje je u ovoj banana drzavi.
Dobro si rekao, kako stvari stoje mozda i nikad ne dodju, na to mi ne mozemo da uticemo niti moze ova uprava koju upravo kritikujemo.
Nije se pojavio taj koji ce da da pare pa da mozemo da radimo nesto ozbiljnije od afirmisanja i prodaje mladih igraca.
To cak nije samo nas problem, taj problem imaju i veci od nas. I Sahtjor je velik do nekog momenta, onda proda igraca jos vecem jer ne moze da ga zadrzi.
To je jednostavno tako, ne vidim sta hoces da kazes, ne vidim u kom pravcu vodi ovaj razgovor sada. :)
masterNS

Post by masterNS »

Slozimo se da se skoro pa i slazemo i stavimo tacku na ovo. Besmisleno je. Mi treba da volimo Vojvodinu, bodrimo tim koji je na terenu, ko god igrao u tom timu. Nazalost oko ostalih stvari mozemo malo.
nboya
Administrator

Post by nboya »

Nadam se da nismo zakasnili za te klince koje pominjete. :(

Cim nama talenti pristaju da budu robovi za tri hiljade evra i cetiri para patika, znaci da u toj skoli bas i ne cvetaju ruze. Ne bi me cudilo da ostanemo bez ijednog od njih. :(
UPRAVA NAPOLJE!!!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Daleko je to od cvetanja ruza, ali i u takvoj situaciji uspeli smo da slozimo jednu fenomenalnu generaciju, od koje kanda nece biti nikakve koristi. Malo nam uteraju menadzeri, malo roditelji dece, a najvise mi sami - klub/uprava. Sve ovo je moglo daleko srecnije/pametnije da se izvede, da do te dece menadzeri (tog tipa) nikad ne dospeju. Ipak, nadam se da ce ova situacija imati srecan epilog, i da ce se Meleg i Spremo uskoro naci u prvom timu, gde im je i mesto.
Helm

Post by Helm »

Da se nadovezem i ja, mladi igraci u ovoj zemlji sluze samo i iskljucivo kao izvor prihoda. Oni budu prodati najmanje 3 godine pre nego sto dostignu pristojan evropski kvalitet i klub zapravo nikada ne iskoristi njihov kvalitet, a po tom pitanju, sve i da neko hoce, ne moze nista da uradi. Slazem se sa Playmakerom po pitanju para, od nas nema nista dok neko debelo ne ulozi, a o evropskom kvalitetu, kako god da okrenes - ne mozemo ga imati. Stranci su uglavnom polovni i nemaju vise taj kvalitet (ili ga nikad nisu ni imali), a nasa deca jos nisu na nivou da mogu da pariraju. Ipak, koliko god bili jaki argumenti zasto treba gurati omladince, mislim da definitivno ne treba odustati ni od kupovine stranaca jer moze da se dogodi da se potrefi (Abu, Mereba...), a onda imas sanse da nesto napravis i u Evropi.
Uzmimo bas slucaj Moreire i Zuke. Obojica su bili vanzemaljci za nasu ligu, sad su matori, a od Moreire se ipak jos ocekuje da pruzi stare partije dok je za Zuku veliko pitanje. Opcije su sledece:
a) pustiti Vuka i dati mu zagarantovano mesto u postavi, nadati se da nije zaboravio da igra fudbal, sacekati da odigra pristojnu polusezonu i da pocne da napreduje, a zatim ga prodati.
b) kupiti Zuku, dati mesec, dva da pokaze koliko jos moze i tu se razvijaju jos dve opcije:
1) da to bude onaj stari Zuka koji ce da zari i pali ovom nasom ligom i napasti Evropu u kombinaciji sjajne odbrane, sjajnog napada i njega sa Moreirom u sredini. Moze kostati prodaje Vuka kao supertalenta, ali ostalim igracima moze podici znacajno cenu i privuci ljude u Vojvodinu zbog potencijalnog ucesca u Evropi.
2) da Zuka nema pojma ili da je povredjen, i onda si bacio pare, ali si probao a nadomestices ih Vukovom prodajom, koja ne gine bila opcija "a" u pitanju, bila opcija "b2" u pitanju.

Sve u svemu, kako god da okrenes, bez para nema nama leba, a nije dobro odreci se ni stranaca, bas kao sto nije dobro nemati nekoliko omladinaca u timu, rasporedjenih izmedju klupe i postave.
vosa do groba

Post by vosa do groba »

Grba_NS wrote:Meleg suspendovan, Spremo u Stutgartu (bez dozveole/znanja kluba). Taman se otvara prostor za Zuku, Moreiru i titulu
Nisam dva dana bas pratio vesti pa mozda nisam u toku,ali zasto je suspendovan? :shock:
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

Žuka i Mrđa? Hm... :o
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
kej

Post by kej »

trelos gia fcv wrote:Žuka i Mrđa? Hm... :o
Što volim ove tajanstvene poruke..
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
Post Reply