Možda je malo off, al' neće smetati. Nakon finiša tekme u Wieni, dok smo čekali da nas policija pusti, u onom predsuicidnom raspoloženju, tipično slaninarski je nastala pesma, još jedna u nizu koja opisuje svu tragikomediju nas kao navijača. Za melodiju smo ukrali:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=a7X5oBjz ... ata_player[/video]
...uz naš osebujni lyrics: "Je**m li v/nam mater, u pi**u, u pi**u,
Je**m li v/nam mater, u pi**u, u pi**u,
ooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooo ....
Baconeater's spirit...
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!
Fudbalski klub Rendžers oborio je rekord u posećenosti jednog meča koji je odigrao četvrtoligaš.
Naime, Rendžers je u subotu odigrao prvu utakmicu na svom terenu, od kako je zbog finansijskih problema prebačen u niži rang takmičenja, a na tribinama Ajbroksa bilo je 49.118 navijača.
Škoti su tako oborili prethodni rekord, postavljen 1961. godine kada je na utakmici treće divizije, između Kristal Palasa i Milvola, prisustvovalo 37 774 ljudi.
"Bilo je prilično neverovatno, zaista. Imamo podršku navijača i to je ohrabrujuće. Kada dobijete takvu podršku postoji samo jedan put kojim možete da idete, a to je napred“, rekao je menadžer Rendžersa Ali Mekoist.
Posle aljkavog starta tim iz Glazgova savladao je na svom terenu Ist Striling sa 5:1 i poslao navijače kući zadovoljne. Het-trik postigao je Endi Litl, dok su druga dva gola postigli Fransisko Sandaza i Li Mekaloh. Jedini gol za Ist Striling postigao je Pol Kvin sa penala.
"Ovo nije igra kakvu sam želeo na startu sezone, ali sve u svemu zadovoljan sam viđenim. Imali smo veliki broj šansi i zadovoljan sam igrom prikazanom u drugom poluvremenu", dodao je Mek Koist.
Izvršni direktor Rendžersa Čarls Grin, obratio se okupljenima i zahvali na podršci. "Ovo je dokaz strasti, odanosti i posvećenosti Rendžersu, hvala svima na podršci", rekao je Grin.
Ovo može biti i za temu MARKETING, kao i UPRAVA.
Eh, šta ti je Predsednik FK!!!
Blic wrote:"Plejboj" zečica postala predsednica fudbalskog kluba
Izabela Lukomska Pizalska nekada je bila fatalna "Plejboj" zečica a sada je postala predsednica poljskog fudbalskog kluba Varta iz Poznanja, gde je već najavila velike promene.
Izabela ima 34 godine i proslavila se kao fotomodel, a najčešće se fotografisala u "Evinom kostimu" za razne muške magazine, te je njeno imenovanje na mesto čelnika FK Varta napravilo pravu senzaciju.
Osim što se obnaživala za poljski "Plejboj", "CKM" i slične časopise, pojavljivala se i u TV reklamama, a dve godine igrala je i u jednoj humorističkoj seriji neobičnog naslova "Čega se muškarci boje ili seks u malom gradu", koja se emitovala od 2003. do 2005. godine.
Iako deluje kao naivna plavuša Izabela se ni najmanje ne plaši poljskih navijača koji važe za ne baš fine momke.
Pre nego što je odlučila da pređe u fudbalske vode radila je na tržištu nekretnina i u građevinskoj industriji, predominantno muškim granama.
"Teško da se može reći da su i to bila ženska zanimanja", izjavila je u jednoj TV emisiji.
Kada su ona i njen suprug osnivali svoju građevinsku firmu nije imala ni malo iskustva na tom polju, ali je posao brzo napredovao, te sada namerava da iskustva stečena tada primeni i na terenu.
Kazala je da namerava da blisko sarađuje sa trenerima i igračima, ali dodala i da ne namerava da bude popustljiva.
Red Marquis wrote:Ja mislim da je žena shvatila da ne može da bude predsednik fudbalskog kluba sa najboljim stilom, pored Bate ofkors, i rešila da proba sa golotinjom
O stilu (ukusu) se ne raspravlja!
Pod hitno uvrstiti u Statut Kluba da samo nešto "ovakvo" može predsednikovati!!!
Evo slika dotične na promociji- http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/3 ... D0%B0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Blic wrote:Modrić u kandžama Mamića: do kraja karijere mu daje 20% svojih plata!
U svetu fudbala do sada su postojali ugovori u kojima su regulisana prava i obaveze između kluba i zaposlenih, ali se kontroverzni gazda zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić pobrinuo za novu vrstu: zvezda hrvatskog fudbala i novi član Real Madrida Luka Modrić moraće da, na osnovu privatnog ugovora, do kraja karijere daje Mamiću 20% svih svojih zarada!
Zvuči neverovatno, ali "Slobodna dalmacija" je objavila da je Mamić sklopio sa Modrićem baš takav građanski ugovor, koji novog organizatora igre "kraljevskog kluba" obavezuje da prvom čoveku Dinama daje petinu svojih primanja dokle god igra fudbal.
Konkretno, prelaskom iz Totenhema u Real Luka Modrić se izborio za ugovor sa Madriđanima koji će godišnje donositi 4,5 miliona evra, a baš toliku sumu će morati da, u ratama od po 900.000 evra, uplati Mamiću u narednih pet godina.
"Slobodna dalmacija" ističe da je Mamić na isti način svojevremeno obavezao i Eduarda da Silvu, Brazilca koji je uzeo hrvatski pasoš, a posle nastupa za Dinamo otišao u inostranstvo.
Eduardo, koji je igrao za Arsenal a sada za Šahtjor, pokušao je prošle godine da ospori taj ugovor, tvrdeći da je u suprotnosti sa pravilima FIFA. Proces je u toku, a advokati prvog čoveka zagrebačkih "modrih" uveravaju sud da je sklopljeni građanski ugovor u skladu sa propisima.
Blic wrote:Di Kanio: Moj golman je jedan od najgorih igrača koje sam gledao!
Trener engleskog trećeligaša Svindona legendarni Paolo di Kanio optužio je golmana Vesa Foderingema za poraz od 4:1 protiv Preston Nort Enda.
Manje od nedelju dana je prošlo od veličanstvene pobede Svindona nad Stoukom od 4:3 u drugom kolu Liga Kupa, ali povratak u ligašku stvarnost bio je šokantan.
Preston je postigao dva gola za deset minuta, prvi iz greške golmana, zbog koje je Di Kanio napravio prvu izmenu u 21. minutu. Izbacio je iz igre čuvara mreže Foderingema.
Ispostavilo se da nije samo temperamentni Di Kanio besan. Bio je i Foderingem kada je izašao, šutnuo je flašu s vodom i seo na klupu.
"Izbacio sam ga iz igre jer je jedan od najgorih igrača koje sam ikada gledao. Što ne bih zamenio golmana? Pa on je igrač kao i svaki drugi, samo nosi drugačiji dres. Znam Vesa, bio je užasan i protiv Stouka", odbrusio je novinarima Di Kanio na pitanje zašto je napravio prvu izmenu već posle 20 minuta igre.
No, Italijan se tu nije zaustavio.
"Ono što je uradio nije stvar samo greške. To može svakom da se desi. Arogantnost koju je pokazao, kada je počeo da kritikuje saigrače, najgora je stvar za mene kao trenera. To samo govori da igrač ne prepoznaje svoje glupe greške. Rekao sam mu da se smiri, da moramo da nastavimo da igramo. Opet je počeo da pametuje", dodao je trener Svindona.
Di Kanio je postavio javni ultimatum Foderingemu.
"Ako ne izađe i izvini se navijačima zbog neprofesionalnosti, može da ide. Tačnije, može da ide i ako se izvini, a to nije iz srca". zaključio je Di Kanio.
Odavno pričam kako sam veliki pristalica i poštovalac politike Baskijskog kluba. Kada bi u klubu bili pametni i fokusirali se samo na APV (koja broji trećinu populacije Srbije), kada bi napravili najjaču skauting mrežu, povezali se sa svim klubovima iz Vojvodine (gde bi postojala obostrana korist), itd., ne samo da bi došli u poziciju da budemo fudbalski (pre)jaki, već bi to bio jedan ogroman podsticaj u pokušajima širenja navijačkog korpusa.
Ali, nažalost, to je samo sanak pusti u mojoj glavi...
Delimično se slažem sa Milanom da treba iz APV da pokupimo sve mlado što valja, što je najbolje u fudbalu. Ali samo na to da se ograničimo, u tome se ne slažem. Želeo bih da na Karađorđu gledam vrhunske igrače iz J. Amerike, Afrike i ostalih zemalja Evrope, kako nose naš crveno-beli dres.