Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gospodinFKV

Re: Transferi

Post by gospodinFKV »

Turija wrote: Wed Sep 07, 2022 8:15 am Carevic deluje sigurnije u igri nogom, ali meni njegove visoke lopte nemaju dobru putanju, u smislu mogucnosti i vremena da se nasi napadaci pozicioniraju na prijemu. Tacne su, ali su previse ostre i niske.
Simiceva, sa vecim lukom, daje vreme nasim napadacima da se dobro postave pred nju i da im protivnicki odbranbeni igraci ne skinu loptu sa glave ili tela ( ili da moraju napraviti faul). Tu Carevic treba da koriguje degazman, bar ja tako vidim. Na liniji su mi obojica podjednaki, dok je Carevic bolji na centarsutevima, pa je u zbiru zato prvi golman.
Carević je školovaniji, te su mu i lopte preciznije. Nije on dečko kriv što su srpski poluigraci navikli na sveće koje lete pet minuta. Oštrija lopta znači da i odbrana ima manje vremena da se namesti, a nebrojeno puta smo videli da Mima hoće da igramo brz fudbal kroz sredinu.
Lopta koja putuje sto godina ne može da donese to šta im konstantno tražimo ovde na forumu - brži i tečniji fudbal. Oštar pas, spuštena lopta Simiću, dupli pas, gol šansa. Delujemo da možemo, samo im treba dati još malo vremena.

Ederson je primer golmana kojem stremi Carević u smislu igre nogom i učešća u pas igri, a Ederson prvi daje oštre i precizne lopte svojim saigračima. Po meni je pogrešan pristup da Carević nazaduje u igri, da ugodi našim napadačima. Pritom, ponavljam, odbrana ima isto toliko vremena da se izbori za poziciju. Imamo brze igrače, i u 9.9 od 10 slučajeva imamo brže igrače u fazi napada, nego superligaške ekipe u zadnjoj liniji. Bilo koje brzo spuštanje lopte na nogu Simiću, Malbašiću ili Čumiću stavlja ekipu u gol šansu, jer su to brzi igrači koji će oflekati bilo koju odbranu u ligi uz dobar prijem.
Karlsson

Post by Karlsson »

Voja wrote: Wed Sep 07, 2022 2:08 pm
Karlsson wrote: Wed Sep 07, 2022 2:00 pm Ajde Radoja. Ajde Šatara, pa nek ide život. Ako ne može Radoja onda taj Makedonac.
Moja pretpostavka je da ce doci igrac,ali nijedan od nabrojanih :) A na zimu ne bi bilo lose ni jednu besnu devetku dovesti (ako ga vec neko nije kaparisao) :mrgreen:
Ova imena je Prijatelj danima vrteo na Mocartu, zajedno sa Čumićem i Antonijevićem koji su već došli. Navodio je doduše i Ožegovića, ali ja se nadam da on neće doći.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Da sam na mestu ljudi u klubu,ukoliko bi doveli jos nekog igraca,prezentovao bih ga u petak,jer ce u petak cela Srbija da prica o blizancima,pa bi mogli da dobrim pojacanjem napravimo kontrateg taj dan i marketingski proboj,pogotovo ako im rezultati budu onakvi kakvi se ocekuju. :wink:

Inace,hvala svima koji ste analizirali centarfora o kojem pricam ovih dana :mrgreen: :cheers:
Image
NorthTribune

Post by NorthTribune »

Gospodo, evo vam jedan info iz Ciganske kuhinje :greenbutt: Hteli ste Motiku, na pozajmicu, ali je on odbio.
Bolje po vas, po meni jer ste na kraju došli do Čumića..
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

NorthTribune wrote: Wed Sep 07, 2022 11:34 pm Gospodo, evo vam jedan info iz Ciganske kuhinje :greenbutt: Hteli ste Motiku, na pozajmicu, ali je on odbio.
:mrgreen: Odakle ti to? :mrgreen: Cuj Mot^ka :mrgreen:
Image
Cane

Post by Cane »

NorthTribune wrote: Wed Sep 07, 2022 11:34 pm Gospodo, evo vam jedan info iz Ciganske kuhinje :greenbutt: Hteli ste Motiku, na pozajmicu, ali je on odbio.
Hvala što je deliš s nama, ali nisam baš siguran da je ta kuhinjska informacija tačna. Koliko sam ja informisan od ljudi bliskih klubu, politika je da ne uzimamo igrače na pozajmicu nego samo one koji dolaze na ugovor. Ukoliko je to ipak tačno, drago mi je da nas je Motika zaobišao, neka njega na Terzićevoj klupi, ako uopšte i do klupe stigne.
Karlsson

Post by Karlsson »

Taj Motika ništa do sada nije pokazao. Ne vidim da je bolji i od jednog našeg krilnog igrača ili talentovaniji od Kabića. Mi da razigravamo Zvezdinog mladog igrača i višak? Zamisli samo da je postojao izbor između te mogućnosti i dovođenje Čumića. Svašta.
NorthTribune

Post by NorthTribune »

Ajde da vas ne citiram sve, da odgovorim u jednom postu..
Motika je prevashodno levo krilo, FKV u klubu ima samo dva leva krila(Simića i Neškovića). Možda je plan bio da se proda Simke a da se dovede Motika kao njegova zamena.
Pošto su u klubu veoma nezadovoljni sa njime(Motikom), ne bi me čudilo da bi u ugovoru o toj pozajmici bila stavljena i opcija otkupa. Kao što npr Čuka ima tu opciju za Lučića
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Koji su ti izvori? :mrgreen:
Image
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@NorthTribune

Jel znaš koliko mali zarađuje u zvezdi? Ima skoro 2.5x veći ugovor nego u Bayernu.

I Simić je projektovan kao 10ka ništa njegov potrncijalni dolazak nema sa Simićem.

A da te pitam jel znaš kome je nuđen Pavkov preko menadžera :mrgreen: ? Daću ti asocijaciju do skoro je falio tom klubu rezervni napadač :D
Puklo je kada su saznali kome sve moraju da plaćaju da bi ga doveli.
Zamisli samo da je posle autogola potpisao tamo, izbio bi rat :mrgreen:
fcvisart

Post by fcvisart »

Kolike su šanse da se cigan banuje sa foruma?!
Previše se ovde vode priče o zvezdinim igračima, igrama i ostalo..Imamo mi naših briga i problema, manite se blizanaca.
Najveća ljubav, jedina moja, Vojvodina!
Turija

Post by Turija »

gospodinFKV wrote: Wed Sep 07, 2022 2:16 pm
Turija wrote: Wed Sep 07, 2022 8:15 am Carevic deluje sigurnije u igri nogom, ali meni njegove visoke lopte nemaju dobru putanju, u smislu mogucnosti i vremena da se nasi napadaci pozicioniraju na prijemu. Tacne su, ali su previse ostre i niske.
Simiceva, sa vecim lukom, daje vreme nasim napadacima da se dobro postave pred nju i da im protivnicki odbranbeni igraci ne skinu loptu sa glave ili tela ( ili da moraju napraviti faul). Tu Carevic treba da koriguje degazman, bar ja tako vidim. Na liniji su mi obojica podjednaki, dok je Carevic bolji na centarsutevima, pa je u zbiru zato prvi golman.
Carević je školovaniji, te su mu i lopte preciznije. Nije on dečko kriv što su srpski poluigraci navikli na sveće koje lete pet minuta. Oštrija lopta znači da i odbrana ima manje vremena da se namesti, a nebrojeno puta smo videli da Mima hoće da igramo brz fudbal kroz sredinu.
Lopta koja putuje sto godina ne može da donese to šta im konstantno tražimo ovde na forumu - brži i tečniji fudbal. Oštar pas, spuštena lopta Simiću, dupli pas, gol šansa. Delujemo da možemo, samo im treba dati još malo vremena.

Ederson je primer golmana kojem stremi Carević u smislu igre nogom i učešća u pas igri, a Ederson prvi daje oštre i precizne lopte svojim saigračima. Po meni je pogrešan pristup da Carević nazaduje u igri, da ugodi našim napadačima. Pritom, ponavljam, odbrana ima isto toliko vremena da se izbori za poziciju. Imamo brze igrače, i u 9.9 od 10 slučajeva imamo brže igrače u fazi napada, nego superligaške ekipe u zadnjoj liniji. Bilo koje brzo spuštanje lopte na nogu Simiću, Malbašiću ili Čumiću stavlja ekipu u gol šansu, jer su to brzi igrači koji će oflekati bilo koju odbranu u ligi uz dobar prijem.
Slazem se ja da je to tako u savremenom fudbalu, tj. da je lopta sve brza, pa i golmanska, ali da li nasi igraci to mogu da isprate?

Koliko sam uspeo da vidim, u ovim dosadasnjim utakmicama, te duge lopte u vazduhu, posle degaziranja Carevica, obicno su bile nedostupne za nase igrace i lak plen protivnickih ( na pripremama u Sloveniji to mi je izgledalo bolje).
Nasi sada cesto nisu ni blizu lopte. Mnogo izgubljenih vazdusnih duela na tim degazmanima. Kod Simicevih je bio bolji procenat ( bar za moje oko, nemam tacnu evidenciju).

Na Struci je da popravi taj elemenat, a da ne unazadi Carevica.
Realno, mi nemamo dobrog skakaca odlaskom Covica. NN se odlicno gradi, ali nije skocan. Vidakov je bolji u skoku, medjutim, sada je daleko od terena.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Marko93

Post by Marko93 »

Vidakov u Mladost GAT na pozajmici javlja ftbl
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Marko93 wrote: Thu Sep 08, 2022 10:39 am Vidakov u Mladost GAT na pozajmici javlja ftbl
Sta li to znaci po Vosu!?
Image
Turija

Post by Turija »

Vojo, znaci, posto cemo ga gledati u Gatu (u superligaskoj konkurenciji) i moci proceniti ima li kvalitet za Vosu.
PS
Sad moram redovno pratiti Gat :mrgreen:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Post Reply