MiSmoFKV! wrote: ↑Tue Jul 19, 2022 10:50 pm
Voja wrote: ↑Tue Jul 19, 2022 9:03 pm
Turija wrote: ↑Tue Jul 19, 2022 7:06 pm
I ja ocekujem od Baraja 10+ golova u Vosi.
Ne znam ja sam ljubitelj fudbala kojeg vise veseli 20-25 golova centarfora nego 3x10 golova veznjaka,al dobro... ove sezone ste vi u prednosti
Ja bih više voleo 2*10 golova veznih, nego 20 golova špica. Manje si ranjiv ako možeš napadati iz više oružja
Ne volim poachere nikako, mnogo više volim kad i špic radi za ekipu. Alergičan sam na igrače poput Matića, Mrkajića, Ašćerića...
Malo si pomesao. Ni Mrkajic ni Asceric nisu poacheri, vec spicevi koji rade za ekipu. Sad, to sto su beskorisni, to je druga prica, ali Matic s jedne, a Mrkajic i Asceric s druge strane, su dva razlicita tipa napadaca.
Matic je vise kao Mrdja,
poacher, samo mu nije ni do kolena kada je u pitanju efikasnost. Toj grupi bih od bivsih igraca dodao i Bojovica. S druge strane, Mrkajic i Asceric su tzv.
target men, koje treneri tipa Lalatovica vole da koriste kao podrsku ostatku tima. Lalatovic je jedan od onih koji tripuju da gaje moderan fudbal, a njegov stil igre je bio moderan poslednji put otprilike kad je on poceo da se bavi trenerskim poslom. Generalno zastareo tip napadaca, koji se poceo koristiti dolaskom jakih krilnih napadaca i tzv
inside forward-a tipa Kristijano Ronaldo ili Roben. U medjuvremenu, dobili smo novije tipove napadaca, koji su kompletniji, rade za ekipu, ali znaju da kao napadaci treba da postizu golove. Taj target man model se u modernom fudbalu napustio onog trenutka kada se u 4-3-3 izdvojila napadacka trojka kao najbitniji izvor golova. Jedan od primera je nekadasnji trio u Barsi - Nejmar, Mesi, Suarez. Prakticno, razvoj centralnog napadaca je pauziran zarad razvoja efikasnosti krilnih napadaca, da bi ih potom sustigao i zato danas imas jednog Benzemu ili Levandovskog, koji pune mreze lagano i pored jakih krilnih napadaca.
Luka Jovic je poacher, Vlahovic je poacher, dok je recimo Mitrovic nesto izmedju. S jedne strane, sve lopte idu na njega, s druge - cela ekipa ga nosi na grbaci, jer ne ucestvuje u izgradnji, pa to vraca golovima.